Yhdistyksen toiminta

Kanavan Koirakilta ry on Asikkalassa toimiva koiraharrastuseura. Yhdistyksemme on Suomen Agilityliiton (SAGI), Suomen Kennelliiton (SKL) ja Salpauselän kennelpiirin jäsenyhdistys. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1990. 

Harjoittelupaikkamme on Koulutuskeskus Salpauksen maneesi, joka sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Asikkalan kirkonkylässä osoitteessa Laurellintie 55, 17320 Asikkala. 

Harrastaminen

Tarjoamme jäsenillemme ohjattua agilitykoulutusta, rally-tokoa sekä arkitottelevaisuutta viikottaisissa treeniryhmissä. Agilityn alkeiskursseja järjestämme tarpeen mukaan. 

Agilityn alkeiskurssin pääsyvaatimuksena on vähintään arkitottelevaisuuskurssin suorittaneen taitotaso. Edellisten lisäksi järjestämme myös muita kurssimuotoisia koulutuksia. 

Harrastajistamme suurin osa on mukana agility-ryhmissä ja loput joko rally-tokossa tai arkitottelevaisuusryhmissä. 

Omatoiminen harjoittelu on jäsenillemme mahdollista ns. vapaaharjoitteluaikoina. 

Kilpailut ja tapahtumat

Agilityssa ja rally-tokossa järjestämme silloin tällöin epiksiä eli epävirallisia kilpailuja (ajankohdat ilmoitetaan erikseen). Epikset ovat matalan kynnyksen agilitykilpailuja, joissa voi harjoitella kilpailutilannetta ja samalla testata taitotasoaan agilityssa. 

Rally-tokossa ja tokossa järjestämme silloin tällöin epiksiä ja mahdollisuuksien mukaan muita tapahtumia, järjestimme rally-tokoepikset viimeksi 3.5.2024.

Keskitalvella järjestämme Koulutuskeskus Salpauksen avoimien ovien eli Kissanpäivät-tapahtuman yhteydessä koirien match shown.